| Magyar metalos közösség, csatlakozz sötét világunkba! |
| | Alice in Chains | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Vermillion törzsvendég
Státusz : I'm not in danger, I am the Danger
| Tárgy: Alice in Chains 2015-01-10, 14:36 | |
| A seattle-i Alice in Chainst 1987-ben alapította Jerry Cantrell és Layne Staley. A '90-es években lettek igazán népszerűek, és a Nirvana, a Soundgarden és a Pearl Jam mellett ők voltak a legsikeresebb és legelismertebb grunge zenekar. A '90-es évek közepe/vége felé Layne Staley-n észre lehetett venni, hogy legyengült, heroinfüggő volt. Barátnője halála még mélyebb depresszióba sodorta őt, és 2002. április 5-én elhunyt (ahogy 8 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon Kurt Cobain is), a halál oka speedball (heroin-kokain keverék) volt. Halála után egy-egy szám erejéig az énekesi poszton megjelent pl. Phil Anselmo (Pantera, Down) és James Hetfield (Metallica) is. A zenekar hivatalosan sosem oszlott fel, még ma is működik, 2006-tól William DuVall tölti be az énekesi szerepet. Jelenlegi tagok:William DuVall - ének, ritmusgitár, akusztikus gitár (2006 - ) Jerry Cantrell - szólógitár, vokál (1987 - 2002, 2005 - ) Mike Inez - basszusgitár, vokál (1993 - 2002, 2005 - ) Sean Kinney - dob (1987 - 2002, 2005 - ) Turné-tagok:Patrick Lachman - ének (2005 - 2006) Scott Olson - basszusgitár, akusztikus gitár (1996) Korábbi tagok:Layne Staley - ének (1987 - 2002) (élt 1967 - 2002) † Mike Starr - basszusgitár, háttérvokál (1987 - 1993) (élt 1966 - 2011) † Albumok:1990: Facelift 1992: Dirt 1995: Alice in Chains 2009: Black Gives Way To Blue 2013: The Devil Put Dinosaurs Here | |
| | | MetAdri törzsvendég
| Tárgy: Re: Alice in Chains 2015-01-10, 18:35 | |
| Egy albumukat szoktam néha hallgatni a Dirt-öt, szeretem, de nagy mennyiségben nekem túl depresszív. De néha egy-egy dalt szívesen hallgatok. Olvastam Layne Staley életéről, mert érdekes személyiség, elképesztő amiken keresztül ment. Mindenkinek, aki elkezd drogozni odaadnám az önéletraját és a gondolatait erről a dologról. Kár érte (is), mert jó előadó volt. | |
| | | Vermillion törzsvendég
| Tárgy: Re: Alice in Chains 2015-01-11, 18:35 | |
| - MetAdri írta:
- Egy albumukat szoktam néha hallgatni a Dirt-öt, szeretem, de nagy mennyiségben nekem túl depresszív. De néha egy-egy dalt szívesen hallgatok.
Olvastam Layne Staley életéről, mert érdekes személyiség, elképesztő amiken keresztül ment. Mindenkinek, aki elkezd drogozni odaadnám az önéletraját és a gondolatait erről a dologról. Kár érte (is), mert jó előadó volt. Én szeretem a depresszív zenéket, magam is hajlamos vagyok az lenni. De szerintem pl. a Put You Down c. daluk hangzásra, dallamra kicsit "vidámabb", már ha AiC dalokhoz hasonlítjuk. Valóban kár Layne-ért... Olvastam olyan kommenteket, hogy milyen jó lenne, ha Layne még mindig a zenekarban lenne, és Williammel felváltva énekelnének, akkor mekkorát ütnének. | |
| Tárgy: Re: Alice in Chains 2015-01-13, 17:09 | |
| - Vermillion írta:
Én szeretem a depresszív zenéket, magam is hajlamos vagyok az lenni. De szerintem pl. a Put You Down c. daluk hangzásra, dallamra kicsit "vidámabb", már ha AiC dalokhoz hasonlítjuk. Valóban kár Layne-ért... Olvastam olyan kommenteket, hogy milyen jó lenne, ha Layne még mindig a zenekarban lenne, és Williammel felváltva énekelnének, akkor mekkorát ütnének. Tetszett az a dal, amit ajánlottál. Tényleg nem olyan depis, de igazi AIC-s. Mindig visszasírják azokat, akik távoznak egy zenekarból, de ez természetes is, a legnagyobb sikereiket akkor érték el, amikor Layne volt az énekes, persze, hogy visszasírják. Nem tudtam, hogy Hetfield énekelt Alice in Chainset, rákerestem, meghallgattam. A would-t énekelt egy koncerten. Hááát, khm, szóval borzalom. Ez egyszerűen nem neki való... | |
| | | Vermillion törzsvendég
| Tárgy: Re: Alice in Chains 2015-01-14, 15:49 | |
| - MetAdri írta:
Tetszett az a dal, amit ajánlottál. Tényleg nem olyan depis, de igazi AIC-s. Mindig visszasírják azokat, akik távoznak egy zenekarból, de ez természetes is, a legnagyobb sikereiket akkor érték el, amikor Layne volt az énekes, persze, hogy visszasírják. Nem tudtam, hogy Hetfield énekelt Alice in Chainset, rákerestem, meghallgattam. A would-t énekelt egy koncerten. Hááát, khm, szóval borzalom. Ez egyszerűen nem neki való... Egyik kedvencem. Ja, a Hetfieldeset én is láttam. Az Anselmosat is, az már jobb volt, mint az előző, de még mindig nem az igazi. Eddig a mostani énekes illik be legjobban a bandába. | |
| | | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Alice in Chains | |
| |
| | | | Alice in Chains | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|